TRANSLATE. PLEASE TRY IT!

Bu Blogda Ara

25 Şubat 2016 Perşembe

SON CADI AVCISI/THE LAST WITCH HUNTER

06.11.2015
            SON CADI AVCISI/THE LAST WITCH HUNTER (Breck Eisner/2015)

Özellikle içinde yaşadığımız iletişim yoğun çağda, geçmişte olduğundan daha fazla başka kültürlerden etkileniyoruz. Bu bazen etkilenmeden öteye geçiyor, öykünmeye, benimsemeye doğru evriliyor. Örneğin, çocukluğumda, ilk gençliğimde Sevgililer Günü gibi bir günün adı bile bilinmezdi. Ama son on, on beş yıldır bu günü kutlamayan kendini eksik hissediyor, hissettiriliyor. Benzer biçimde kültürümüze yavaş yavaş giren bir başka kutlama var o da Cadılar Bayramı. Her yıl 31 Ekim’de kutlanan bu bayram için ülkemizde de belli organizasyonlar yapılıyor artık. Tabii özellikle Amerika Birleşik Devletlerinde tüm ülke çapında kutlanan bu bayram, sinema endüstrisinde vizyona hangi filmin gireceğini de belirliyor. 23 Ekim’de vizyona giren Son Cadı Avcısı da bu açıdan anlamlı. Yönetmenliğini daha çok B sınıfı aksiyon filmleri yönetmiş olan Breck Eisner’ın yaptığı filmin önce konusuna sonra da diğer niteliklerine bakalım.

Kaulder çok sevdiği karısını ve kızını kaybetmiş ve kendi de bu acı kayıplar nedeniyle ölümü dileyen bir adam haline gelmiştir. Onun bu gözü karalığı onu cesur bir cadı avcısı yapmıştır. Kaulder arkadaşlarıyla birlikte Kraliçe Cadının peşine düşer ve onu öldürmeyi başarır. Ne var ki Kraliçe Cadı ölürken Kaulder’i ölümsüzlükle lanetler. Artık Kaulder’in yaşamdaki tek amacı cadı avıdır. Zaman içinde cadılarla uzlaşı sağlanmış ve insanlar üzerinde büyü yapmamaları koşuluyla varlıklarına izin verilmeye başlanmıştır. Ancak haç ve orak kardeşliğinin üyesi olan Kaulder’e yardım eden 36. Dolan emekli olduğu gün cadılar tarafından yapılmış bir büyüyle öldürülür. Acaba insanlar ve cadılar arasındaki barış bozulacak mıdır? Son Cadı Avcısı’nın başrolünde aksiyon filmlerinin aranan ismi Vin Diesel var. Oyuncunun özellikle Hızlı ve Öfkeli serisinin vazgeçilmez karakteri Dominic Toretto olarak ismini perçinlediğini söyleyebiliriz. Son Cadı Avcısı da bir aksiyon filmi ama Vin Diesel’ın biz alıştırdığı türde bir aksiyon değil. Belki filmde fantastik öğelerde olduğu için olabilir.


Ne var ki fantastik bir film olarak da pek ilham verici değil Son Cadı Avcısı. Ne görsel efektlerde ne de filmin aksiyonunu pekiştirecek kurgusunda bir dinamizm yok.


Filmde Vin Diesel dışında rol alan isimlere baktığımızda ilk göze çarpan usta oyuncu Michael Caine oluyor. Caine 36. Dolan olarak çok öne çıkmayan ama olayların ilerlemesine neden olan bir karakteri canlandırıyor. 37. Dolan rolünde Frodo karakteriyle zihinlere kazınan Eliah Wood var. Oyuncunun filmde çok daha iyi değerlendirildiğine inanmıyorum. Ne yazık ki filmin içinde kaybolup gitmiş. Filmin ana kadın karakterini Game of Thrones serisinden hatırladığımız Rose Leslie canlandırıyor. Oyuncunun performansı fena değil. Ama bu iyi oyuncular bile filmi kurtarmaya yetmiyor. Filmin sonu, devam filminin de çekilebileceğinin sinyalini veriyor. Ama bunu yapmaya değer mi? Kişisel olarak ben hiç sanmıyorum.


Ne yazık ki Son Cadı Avcısı akılda kalıcı hiçbir niteliği olmayan, ne macera ne de fantastik yanıyla izleyicisini tatmin etmeyen bir yapım. Eğer zamanınız ve paranız çoksa son seçenek olarak izlemeyi düşünebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder